Mini guide

Eftersom jag skrev i ett tidigare inlägg angående en viss mascaraborste, tänkte jag berätta lite om andra typer av borstar. Det kan vara bra att veta vilken typ av borste man ska använda sig av. Vissa använder fel, som jag gjorde i början.. Sen beror allt på om man har långa fransar eller ej, om man vill ha mer naturlig eller en mer dramatisk look. 

SÅ här kommer en liten guide. 
 
 
 
 
1. En rak mascaraborste är den typiska borsten som passar alla. Den är bra att använda om man inte vet vilken typ av borste man ska använda. Den är dessutom enkel att använda och ger volym vilket är även bra för de med korsta fransar.
 
2. Den böjda borsten är som ordet säger, för att böja ögonfransarna. Den är bra om man har raka eller platta fransar, och för de som redan har naturligt böjda fransar och önskar sig mer effekt. Dock kan det komma mascara på ögonlocket om fransarna är alldeles för böjda! 
 
3. Den tjocka borsten är för de som önskar sig långa fransar. Borsten är tät och tar ut mycket mascara. Den är däremot inte så bra för de med korsta ögonfransar. Det kan bli "tungt" och då blir det inte någon volym. Den är mer till de som redan har natuligt långa fransar och önskar sig en mer dramatisk effekt. 
 
4. Gummiborsten är också för alla typer av fransar. Eftersom den har "taggar" så separerar den fransarna, vilket gör det lättare att fokuserar på volymen samt längden. 
 
5. Avsmalnande borsten är till de med korta fransar. Då den är smalare längst in når den alla strån, även de vid ögonvrån. Längst ut på borsten är den tjockare och ger mer volym.
 
6. Kamborsten är till de med korta och tunna fransar. Den separerar fransarna och ger en naturlig look. Man kan jobba sig till volym, men då ska piggarna helst vara mer täta så att den kan ta upp mer mascara. 
 
Personligen har jag långa fransar men jag gillar att ha fokus på ögonen, speciellt på ögonfransarna. Så jag jobbar antingen på volymen eller så använder jag mig av lösögonfransar. Nu för tiden använder jag mig av de väldigt ofta faktiskt. Oavsätt om jag ska till mitt smink jobb eller om jag ska ut med vänner! 
Allmänt | | En kommentar |
Upp